Godt samspill betyr alt

Sivilarkitekt EDNA TONNING har vi samarbeidet med helt siden starten, og det betyr en periode på 25 år og en hel haug med ulike prosjekt. Hun har vært, og er fortsatt, særdeles viktig for oss. Hun har vært med å forme oss til det vi er i dag. Arbeidsmetoder, tenkemåte og samspillet mellom arkitekt og byggherre. Fra tidlig prosjektering til ferdigstillelse av bygg.

Denne sommeren ble Edna 70 år, og har derfor den siste tiden trappet noe ned på arbeidsdagen. Etter utdannelse som interiørarkitekt i Bergen, studerte hun fem år i London for også å bli sivilarkitekt. Da kunne hun gå enda dypere, være mer bevisst på å utvikle og forme helheten.

– Jeg liker å være tradisjonell på en nytenkende måte. Bruker mye tid på forstå hvordan beboerne skal oppleve å være i huset, å bo der over lang tid. Prøver å se elementer som byggherre kanskje i utgangspunktet ikke har sett eller tenkt på selv.

-Samarbeidet med HøieUeland, og med Kjell spesielt, har hatt stor betydning også for meg som sitter på tegnebordet. Når det er sagt, så er de usedvanlig godt respektert i hele det generelle arkitektmiljøet i distriktet. De gjør enkelt og greit en svært seriøs og dyktig jobb. Et håndverk med en høy fagmessig standard som alle parter kan stå for i etterkant.

Tekst og foto: Kjetil Alsvik

Personvern og cookies