Morkahuset på Ganddal

Vi har restaurert bygget som huser vårt kontor på Ganddal. Det har fra gammelt av vert forretningsbygg for både skomaker og elektriker i første etasje, men nå er hele bygget med boligdelen i 2. etg tilbakeført og oppgradert innvendig og utvendig.

 

Les mer
En bygningsverner i blant oss

Kristoffer Heng er en av våre tømrere med en særskilt interesse for skikkelig gamle hus. I tillegg til arbeid, tar han nå et studie i bygningsvern ved Fagskulen Innlandet, hvor han lærer seg mer om tradisjonelle bygningsmaterialer og byggeteknikker.

Les mer
Når alle mann alle tar i et tak

For en tid tilbake var hele gjengen i Høieueland i sving, da nytt tak skulle lages på naustet ved Utstein kloster.

Les mer
Løe Salte

Salte på Jæren: Låven ligger på Salte gard der Arne Garborg bodde da han fullførte romanen Fred som kom ut i 1892. Den historien var en viktig grunn til at kommunen ville ta vare på det historiske gardstunet.
– Derfor måtte låvebygningen bygges opp igjen som den hadde vært, forteller arkitekt Ole Serinius Trodahl.

Les mer
Bakkekontakt på Idse

På øya Idse i Strand kommune: Vi har ferdigstilt en spennende hytte med boligstandard. Janne Hagen og Eivind Birkeland Hansen kom til oss med en særdeles vakker tomt, like i strandkanten.

Les mer
Veslestova på Jernaldergården

Restaurering: Veslestova på Jernaldergården er rekonstruert på «gamlemåten» uten bruk av moderne verktøy som for eksempel håndsag.

Les mer
Kringsjå

Enebolig: Kringsjå på Bryne har fått en ny enebolig tegnet av Ark Vest.

Les mer
Eneboligene i Gjerdeveien

Klart for innflytting: Stillas er nå tatt ned til stor glede for huseierne i Gjerdeveien.

Les mer