Bakkekontakt på Idse

Bakkekontakt på Idse

På øya Idse i Strand kommune har vi ferdigstilt en spennende hytte med boligstandard. Janne Hagen og Eivind Birkeland Hansen kom til oss med en særdeles vakker tomt, like i strandkanten.

– Utgangspunktet vårt var at vi var så heldige og hadde fått en utrolig bra tomt av mor og far – halve hyttetomta deres, sier Janne.

-Vi visste hva vi likte aller best ved tomta, hvor sola var når på døgnet og slike ting, sier Eivind. Det var viktig for oss at hytta vår skulle fungere like godt hele året. Da kan vi også bo der, om vi vil.

– Alle erfaringene våre med dette familiestedet var et godt utgangspunkt da vi skulle bygge vår egen hytte der. Dette ble lagt fram i ønskene våre til arkitektene Haga & Grov. Vi er fan av arkitekturen og estetikken deres, så vi var veldig glade for at de ville tegne hytta, sier de.

– Det var viktig for oss at hytta var enkel, at den lå «i graset», og at det ble brukt vedlikeholdsfrie materialer. Favorittdelen av tomta var, og er, den marka som glir over og ned mot stranda og brygga, altså foran hytta vår nå. Derfor var det viktig for oss med god kontakt med det området sett innenfra.

 

”Oppsummert så tenker vi at den åpne, tillitsfulle dialogen mellom byggherre, arkitekt og oss har vært nøkkelen til et vellykket samarbeid. At vi tidlig i prosessen fikk definert ønskene og behovene, sammen med et tydelig og nøkternt budsjett. Resultatet er skreddersydde løsninger og en helårsbolig/hytte til en meget god pris.”

 

-Kjell Høie

Bakkekontakt på Idse
Takvannet vanner klatrebuskene som etter hvert skal dekke hele veggen.

– Dessuten ville vi gjerne ha en lun uteplass der ettermiddags- og kveldssola er. Disse tingene har Haga & Grov foredlet på en fantastisk måte. De forsto stemningen og bruken vi var ute etter, og gjorde denne plassen til et godt sted å være. De utfordret oss på å bruke cortenstål som kledning. Denne vedlikeholdsfrie fasaden av rustne stålplater har vært spennende å følge gjennom ulike typer vær og vind. Stadig ulike nyanser av farger og mønstre.

Innvendig er hele hytta kledd med furufinér. Taket utvendig er dekket med en variant av den krypende planten sedum som også fantes på tomta for lenge siden.

– Kledningen inne er vi sykt godt fornøyde med. Den gir et lunt og godt uttrykk, er litt «hyttete», men på en mer moderne måte, kanskje.

– Vi ønsket at HøieUeland skulle bygge. Vi har sett noen av de kule prosjektene deres, og hadde hørt mye skryt via andre. Vi kjenner jo Kjell Høie, og vi vet han og firmaet liker godt å jobbe tett mot arkitektene. At de er genuint interesserte i god byggeskikk, det gode håndverket.

Bakkekontakt på Idse
Uteplassen med ligger solvendt og har egen utedysj.
Bakkekontakt på Idse
Bakkekontakt på Idse
Perforert kryssfiner i taket bidrar til lyddemping i stue/kjøkkenrom.

”Stikkordene for dette prosjektet bør være bakkekontakt, i alle betydninger av ordet. Estetisk, økonomisk, funksjonelt, materialvalg, detaljer, etc.”

 

Rune Grov, arkitekt.

Bakkekontakt på Idse
Slipt betonggulv er gjennomgående i hele hytta.
Bakkekontakt på Idse
Havet og naturen kommer tett på stuen.
Bakkekontakt på Idse